Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Knowledge Workers
Ofis çalışanları ve yöneticiler, genellikle Microsoft Office, Adobe Photoshop ve diğer uzman olmayan son kullanıcı uygulamaları gibi uygulamaları kullandığı için Knowledge Workers kategorisine girer.
Bu kullanıcıların grafik yükünün düşük olması beklendiğinden, konsolidasyon önemli hale gelir, bu nedenle bu türler veya kullanıcılar aşağıdaki grafik hızlandırma türlerinden biriyle en iyi şekilde eşleşir:
· Sanal paylaşımlı pass-through grafik hızlandırma (MxGPU veya vGPU) – performans ve özellik (donanım video kodlama ve kod çözme veya DirectX / OpenGL seviyeleri) önemli olduğunda tercih edilebilir.
· Sanal paylaşımlı grafik hızlandırma (vSGA) – konsolidasyon önemli olduğunda tercih edilebilir.
Power Workers
Power Workers, daha karmaşık görsel verilere ihtiyaç duyarlar, ancak büyük veri kümelerinin ve özel yazılımları kullanırken tasarımcılardan daha az yoğun veya yalnızca Autodesk DWG TrueView gibi görüntüleyicilerle çalışırlar. Power Workers, en iyi şekilde sanal paylaşımlı pass-through grafik hızlandırma (MxGPU veya vGPU) ile eşleştirilebilir.
Designers
Designers, ileri düzey mühendislik ve bilimsel kullanıcılar genellikle büyük, karmaşık veri kümeleri oluşturur ve bunlar üzerinde çalışır; Dassault Systèmes, Enovia, Siemens NX ve Autodesk gibi şirketlerin 3D tasarım, moleküler modelleme ve tıbbi teşhis yazılımları gibi yoğun grafikli uygulamalara ihtiyaç duyarlar.
Designers için en uygun eşleştirme aşağıdaki gibidir:
Kullanılabilirlik ve konsolidasyon önemli olduğunda, sanal paylaşımlı pass-through grafik hızlandırma (MxGPU veya vGPU) tercih edilebilir.
Performansın her biti önemli olduğunda ise sanal özel grafik hızlandırma (vDGA/Virtual Dedicated Graphics Acceleration) tercih edilebilir.
Blast Extreme, H.264 protokolü üzerine kurulmuş, grafik çözünürlüğü 8K’ya kadar çift monitor olabilecek şekilde destekleyen bir görüntüleme teknolojisidir.
Horizon 7 sonrasında Blast Extreme, PCoIP’ye benzer bi şekilde çalışır. PCoIP teknolojisini kaldıran her cihaz Blast Extreme’i de sorunsuz bir şekilde çalıştırır. Tabii bu tercih kullanıcının kendisine de bırakılabilir.
Blast Extreme’i PCoIP’den ayıran şeylerden bir tanesi Horizon Workspace bileşenidir.
Horizon Workspace, Mobile Cloud için optimize edilmiş, H.264 protokolünü destekleyen bütün cihazlarla uyumludur.
Webcam optimizasyonu sağlanarak Microsoft Teams ve Zoom üzerinde performanslı video meeting deneyimi sunar. Yaklaşık 6 ay önce gelen Horizon Agent güncellemesi ile H.265 Encode ve Decode özelliği de mevcuttur.
Söz konusu görüntüleme protokolü olduğunda Blast Extreme en düşük kaynak tüketimine sahiptir. Bu sayede mobil cihazlarda düşük CPU tüketimi ve pil tasarrufu sağlar.
VMware Blast Extreme, Latency’nin yükselmesi veya Bandwidth kısıtlaması durumlarını fark edebilir. TCP ve UDP Network Transport protokollerini destekler.
VMware Blast görüntüleme teknolojisi, bir RDS Host üzerinde bulunan sanal makineler ya da shared-session kullanan remote uygulamalar ve remote masaüstleri tarafından kullanılabilir.
Ek linkler
https://blogs.nvidia.com/blog/2020/08/11/nvidia-vgpu-vmware-horizon/
Benchmark testi için
https://benchmark.unigine.com/superposition
Okuduğunuz için teşekkürler,
İyi çalışmalar,